De plek waar je even kunt ontspannen
Menu » OGD

Promotie in Oost Groningen
De OGD stelt alles in het werk de damsport te promoten in Oost Groningen. Dat begint traditioneel elk jaar met de massadamkamp, gevolgd door de viertallencompetitie. 

Twee dambonden
Winschoten is momenteel als enigste van de OGD clubs ook aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB), die is opgericht in 1911 en met een 10 tal deelneemt in de 1e klasse A van de Nationale Competitie. Tevens heeft Winschoten twee jeugdteams in de gelederen , die deelnemen aan het NK clubteams. Van de huidige aangesloten verenigingen bij de OGD waren in het verleden ook De Vriendenkring (DVK) uit Groningen, Pekela en Veendam aangesloten bij de “Koninklijke”. De Oost Groninger Dambond daarentegen heeft haar wortels in 1939 maar is in de oorlogsjaren ontbonden en is (her) opgericht op 28 november 1946.

De dammers in Oost Groningen starten binnenkort aan het nieuwe damseizoen in de viertallencompetitie van de Oost Groninger Dambond (OGD).
In deze hoofdklasse nemen achtereenvolgens deel: Pekela, Veendam, Meeden, Rhederweg en Winschoten. De 5 teams spelen daarbij een dubbele competitie, dus een “uit”- en “thuiswedstrijd” tegen elkaar, onder een speeltempo van 50 zetten in 90 minuten.
Is binnen deze beschikbare tijd geen beslissing gevallen dan ontvangen beide spelers na de tijdcontrole nog eens 15 bonusminuten om de partij te beëindigen. Op deze manier wordt de eeuwenoude damsport levendig gehouden in Oost Groningen.